Show/Hide Left Push Menu
060 618 44 77
{title}

FARBANJE ZA VREME TRUDNOĆE

Mnogo puta sam cuo od potrosaca kada dodje momenat da udju u blagosloveno stanje DA FARBA KOSU ILI NE ?
Najbitnije je znati da boja prodire u kosu ali ne do samog jegra dlake,pored toga imamo 3 vrste boja za kose. Prvo imamo boje za kucnu upotrebu koje na zalost uvek imaju vise amonijaka nego boje profesijonalnog porekla koji imaju kontrolisan amonijak i sva ostale hemiske elemente.Takodje najsvetliji tonovi imaju najvise amonijaka u samoj boji sto je boja tamnija procenat amonijaka je minimalan.. Kada kupujete kucnu boju za bojenje kose moj srdacan je savet kupite boje uvek koje su skuplje jer samim tim dobijate i veci hemiski kvalitet boje.

Kod profesionalnih boja je opet podela u dve sekcije prva je boje koje su nisko budzetne i samim tim mogu da vam ostete vise vasu kosu nego boje koje su za kucnu upotrebu jer boje domadje proizvodnje retko ko kontrolise u visokoj meri. Druga podela je boje koje su profesionalne viskog kvaliteta i kontrolisane od svedske kozmeticke federacije za kontrolu hemiskog porekla proizvoda. Samim tim sa bojama koje dobijate u salonu da su visoko kvalitetne samo zelim da naglasim da kosa ostaje zdrava,negovana,kosa ima sjaj,i takodje kosa se ne ostecuje.
 
Ovo su bile neke male informacije o bojama .Sada cu da vam dam savet da li kosa utice lose ili dobro na vasu trudnocu. Kao sto sam na pocetku napomenuo da booja ne ulazi u vasu kosu do samog jezgra dlake samim tim boja NIJE stetna za vreme trudnoce iz razloga jer boja NE PRODIRE u kosu do srca kose i ne ulazi u vasu kozu. Pa samim tim iz dugogodsnjeg iskustva u salonu da boja NESKODI ZA VREME TRUDNOCE. Boja jedino sto moze da uradi  izazove alergiju na klijentu pa se mora uraditi alergo test. Takodje ako klijetu je za vreme trudnoce nestabilna ili komplikovana trudnoca ili imate mucninu. Izbegavajte da se farbate u tom periodu jer sam miris boje moze da vam bude iritantan pa da sam vise tera na povracanje . 

 Tako da devojke , zene slobodno se bojite za vreme trudnoce.

-->