Show/Hide Left Push Menu
060 618 44 77
{title}

KERATIN

Danas se bavimo malo temom koji kerati je  dobar za kosu koji su losi i koje dobre i lose efekte mozete da dobijete prilikom tretiranaja keratina. Prva stvar koju smo naucili o ketatinu da ima vise proizvodjaca samim tim ima i razlike u hemiskom poreklu. Kao sto smo culi i u salonu i na pijenju kafa sa drugaricama u kaficu dok ogovarate momke primera radi neka devojka kaze radila je keratin i bila joj je kosa ravna a druga kaze radila sam i nist se nije ispravljena.

Prva lekcija koju morate da znate o keratinu jeste da keratin sluzi za ; Ispravljanje kose takodej za negu kose kod naprednih keratinkih kuca imate i keratin bez keratina i keratin za oteavanje i talasanje afro lokni joji pravi samo talase u kosi.

Druga lekcija jeste da uvek pogledate sam sastav keratina .Ako je loseg hemiskog sastava ne mozete da ocekujete ravnu,negovanu,sjajnu kosu. PO pravilu hemiskog sastava trebalo bi da idu hemiski elementi na PRVOM mestu voda,pa KERATIN pa sva ostala jedinjenja .
Medjutim ako se nalaze drugi hemiski sastojci na prvom mestu mozete da ocekujete od samog stara da vasa kosa ce posle izlaska iz salona lose izgledati. 
Takodje ako sam proizvod ima Folmadihida u sebi koji je los za kosu onda taj isti proizvod izbegavajte. Jer Folmadihid je stetan prvo za frizere jer j kancerogen a za klijente nije jer  sam potrosac radi keratin mnogo manje od frizera, ali je stetan i za klijente da ne zaboravimo taj momenat jer je kancerogen.

Treca lekcija je da keratin svaki oblaze dlaku pravi film i samim tim ne dozvoljava da kosa puca, cveta,da je porozna . Pored svih ovih saveta jako je bitno kako vas frizer nanosi keratin na kosu . jako je bitno keratin bilo kojeg proizvodjaca naneti pravilno u smislu da kosa dobije dovoljnu dozu keratina i da je natopljena .
Isto je jako bitno na kojoj se temperaturi ispravlja kosa pravilna temperatura za ispravljanje i negu kose je 230c.

Cetvrto prvavilo je kako tretirate keratin posle izlaska iz salona po pravilu mnogih kompanija ttretiranje kose treba da bude sa proizvodima bez sulfata jer sam sulfat razgradjuje keratin i oslobadja ga i z kose.

Nadam se da su vam ovi saveti bili koliko toliko od pomoci tako da se ne obazirete na cene i slicne stvari vec da citate deklaracije kada radite keratin i takodje ako je sama cena keratina jako povoljna u salonu ili frizerski salon koristi los keratin ili ne unose dovoljno keratina u kosu.Desavalo se u salonu da cujemo price da su klijenti platili keratin a kosa njihova ga nikada nije videla obratite paznju sta vas frizer Vam stavlja u kosu i da li je to uopste keratin.

-->