Show/Hide Left Push Menu
060 618 44 77
{title}

OPADANJE KOSE

Opadanje kose je danas jako ucestala tema i u drustvu i u salonima. Zasto opada kosa? Imamo vise segmenata opadanja kose i uzrocnika ; najcesci su genetski . 
Genetsko opadanje kose uglavnom taj problem imaju muskarci  kada mu dodju klijenti u salon prvo sto ih pitam da li imaju nekoga u porodici ko je imao problem sa opadanjem kose, Kod muskaraca genetsko opadanje kose nastaje tako sto se u 90 posto prenosi genetski sa majcine strane ako je njen otac bio celav racunajte da cete i vi biti bez kose jer se prenosi. Manji broj slucajeva je da se prenosi sa vaseg oca na vas tj ako je vas otac celav ne znaci da cete biti i vi isto . Pored toga kod momaka kao i zena naj ucestaliji problem opadanja kose je znojenje koze glave i lucdnja znoja u vecoj kolicini znoja u korenu dlake. Kada se koza glave znoji preterano dolazi do spadanja vlasista kose iz korena jer znoj potiskuje koren kose i kosa opada. Takodje moram da napomenem da na trecem mestu se nalzi mascenje kose koje nije toliko ucestalo i redji je problem ali takodje ne zanemarljiv..Oba ova problema su ucestali i kod zena i kod muskaraca.kako resiti problem znojenja i mascenja kose ? Ako koristite adekvatne sampone cistace koze glave sa njima resavate nekih 70 do 80 posto problem sa opadanjem kose  posle sampona sada zavisno od kompanije do kompanije preporucujese da se koristi losion ili ampune za obnavljanje vlasista kose . Sa ampulama ili losionom ste manje vise upoznati koriste se posle sampona i balzama i nanose se sa pipetom ili apliciranjem na kozu glave od ceonog dela do vratnog . Takodje neke firme imaju i losione za izrastanje vise kose oni se nanose svako vece i masira se takodje koza glave i proces se ponavlja odredjen period .
Cisto da obratite paznju ako vam opada kosa; opadanje moze da bude periodicno u zavisnosti od gosisnjeg doba i dugotrajno kod dugotrajnog opadanja cist da znate nije samo pocetak godisnjih doba vec  opada kosa tokom cele godine .

Opadanje kose za vreme trudnoce ovo je jako zanimljiva tema za sve devojke koje cekaju bebu . U 98 posto slucajeva kada dodje do dolaska bebe na ovaj svet prolazi par meseci i kosa pocje da opada ali ne malo vec u pramenovima i to bas onako intezivno.Devojke nemojte da brinete sva kosa koja opadne posle porodjaja se obnavlja u nekom periodu i opadanje stane i kosa pocne polako da raste.

-->